ZERO JAPAN THEEPOTTEN

De ZERO JAPAN producten zijn gemaakt van een fijne, schone klei die op 1200-1300°C tot keramiek gebakken worden. Het bedrijf ligt in de pottenbakkersstreek Mino, waar al ongeveer 1300 jaar aardewerk en porselein geproduceerd wordt.

kleur : Ocan Blue

De ontwerper
ZERO JAPAN is opgericht door Koji Inoue in 1992. Daarvoor werkte hij voor een grote Japanse porselein fabricant waar hij zijn creativiteit onvoldoende kwijt kon. De oorspronkelijke naam Beehouse veranderde hij in 2006 in ZERO JAPAN.

Concept
Bij het ontwerp van een theepot wordt Inoue gedreven door de Japanse hang naar balans. Het product moet er aantrekkelijk uitzien, functioneel zijn en fijn aanvoelen. Kortom: een theepot die je elke dag wil gebruiken.

Good-looking
De theepot heeft een fris, modern design. Alle elementen zijn in de juiste proportie. De ronde vormen verzachten de strakke lijn van de theepot. Met alle aantrekkelijke, heldere, egale kleuren zijn de potjes een lust voor het oog. Ze zijn prima te combineren met ander servies.

Functioneel
Het mooi gevormde handvat is zo ontworpen dat je vingers bij het optillen en schenken de hete theepot niet raken. Op verzoek van zijn moeder ontwierp Inoue een theepot waarvan het deksel niet kon breken. Hij bedacht een roestvrijstalen deksel, dat meteen een moderne uitstraling aan de pot geeft. Het deksel kan open staan wanneer je thee en water in de pot doet. De deksels kunnen vervangen worden en kunnen los aangeschaft worden.

Alle theepotten zijn uitgerust met een wijde, diepe roestvrijstalen filter. Steeds meer mensen ontdekken hoe lekker losse thee smaakt. Met deze filter wordt het een stuk makkelijker om van losse blaadjes thee te zetten. In de filter hebben de blaadjes voldoende ruimte om uit te zetten en zo hun smaak en geur volledig vrij te geven. De filter heeft geen naden en vouwen en is gemakkelijk schoon te maken. Gewoon uit de pot halen, blaadjes weggooien en onder de kraan schoonspoelen.

Great to touch
Het glazuur van de ZERO JAPAN theepotten is sterk en glad. Het voelt heerlijk aan.

Keramiek is veel sterker dan aardewerk, en is niet poreus. De theepotten en kopjes kunnen in de magnetron en afwasmachine, behalve de craquelé en antique glazuur modellen.