Worteltaart met een chai twist
Onze vrienden bij Barú hebben dit prachtig receptje voor wortelcake bedacht en wij mochten het van hen ook met jullie delen. De uitleg op de afbeeldingen is in het Engels maar hebben wij voor jullie vertaald!
Dit receptje is een uitstekende afsluiter voor een feest diner, dus ideaal voor deze tijd van het jaar!
Ingrediënten:
- 175gr zelfrijzende bloem
- 4 theelepels Chai poeder van Barú
- Snuifje zout
- 200gr wortels, geraspt of gehakt in kleine stukjes
- 250gr boter
- 240gr suiker
- 1 theelepel bakpoeder
- 6 eieren
- 125gr pecan noten
- 125gr cashew noten
Worteltaart – Stap 1:
Combineer suiker & boter tot een gladde massa. Vervolgens voeg je de eitjes een voor een toe en tenslotte het chai poeder, de gezeefde bloem en het bakpoeder en roer tot je een glad beslag hebt. Verwarm de oven voor op 180 graden.
Worteltaart – Stap 2:
In een aparte kom klop je het eiwit stijf met een vleugje zout. Als je de kom boven je hoofd kan houden zonder vuil te worden ben je klaar 😉 Spatel de geraspte wortel en de geplette nootjes (hou wat nootjes apart voor de afwerking later) voorzichtig door het eiwit.
Worteltaart – Stap 3:
Spatel het eiwitmengsel onder het beslag in de eerste kom en plaats gedurende 50-60 minuten in de voorverwarmde oven.
Worteltaart – Stap 4:
Terwijl de cake in de oven staat meng je de roomkaas, suiker en het citroensap voor het glazuur.
Worteltaart – Stap 5:
Van zodra de cake afgekoeld is smeer je het glazuur uit over de bovenkant. Lekker slordig mag! Werk ten slotte af met wat van de resterende nootjes. Geniet ervan!