Losse thee bewaren

Hoe kan je losse thee bewaren om ze lang vers en smakelijk te houden? In deze handige blog post ontdek je simpele tips om losse thee langer vers en lekker te houden.

Ontdek waarom je losse thee blaadjes muf worden, hoe je ze gemakkelijk kan beschermen, wat u moet vermijden en de voordelen van het kiezen van de juiste opslagdoos.

READ MORE

Hoe maak je bubble tea?

Je hebt het misschien al gezien in grote steden: bubble tea is al een tijdje een hype! De kleurrijke drankjes zorgen niet alleen op vlak van smaak voor een leuke beleving, maar ook op basis van textuur: door de tapioca balletje die erin gedaan worden. Maar wist je dat je dit ook thuis kan maken?

READ MORE

DIY Tea blends

Thee is geweldig voor een heerlijk ontspannen momentje. Maar misschien vind je in ons assortiment net niet wat je zoekt? Of wil je graag iets uniek, waar je mee kan uitpakken, en zelfs als een cadeautje kan geven? Waarom niet je eigen theemelange maken? Hiermee maak je dit ontspannen momentje ook nog eens leuk en interessant. Je kunt een assortiment tea blends maken die het beste bij jouw smaak passen.

READ MORE

Pu Erh Thee

Pu-Erh thee heeft een donkere rode kleur en een krachtige aard-achtige smaak en geur, dit komt omdat de thee een speciaal rijpingsproces ondergaat: fermentatie. Door middel van bacteriën en gisten fermenteren de theeblaadjes.

READ MORE

ZERO JAPAN THEEPOTTEN

De ZERO JAPAN producten zijn gemaakt van een fijne, schone klei die op 1200-1300°C tot keramiek gebakken worden. Het bedrijf ligt in de pottenbakkersstreek Mino, waar al ongeveer 1300 jaar aardewerk en porselein geproduceerd wordt.

READ MORE

Legendarisch begin

Indien thee een legendarisch drankje wordt genoemd dan moet het verhaal ervan met een legende beginnen. En dat is ook zo. Lang geleden , 2500 v C ongeveer, vielen de blaadjes van een Camellia sinensis per ongeluk in een ketel met kokend water toebehorende aan de Chinese keizer en kruidenkenner Shen Nung. Die was zo onder de indruk van de aangename geur en smaak van het brouwsel
dat thee algauw deel uitmaakte van de Chinese cultuur.

READ MORE

THEE-ETIQUETTE

Zoals met elk gebruik of ritueel dat zijn wortels heeft in de geschiedenis heeft ook thee zijn eigen do’s en don’ts. Omdat thee overal ter wereld gedronken wordt zijn er een paar specifieke regels. Als je tijdens het drinken van thee graag wilt worden gezien als een echte dame of heer, dan kun je volgende dingen beter niet doen

READ MORE

Matchachocolade- en gembertiramisu

Waarom koffie nemen als je thee hebt ? Vooral als je chocoladethee en Matcha kunt gebruiken. In deze heerlijke twist van de traditionele tiramisu zijn de thee-aroma’s met de romige mascarpone een traktatie, en de gember geeft een extra lekkere kick.

READ MORE
Genmaicha

Japan Genmaicha

Wat doe je bij een groene thee om hem lekkerder te maken , geroosterde en gepofte rijst natuurlijk. Deze thee, ook wel “popcornthee” genoemd heeft iets weg van popcorn en is gemaakt op basis van Sencha, groene thee. Eeuwenlang gemaakt door de arme Japanners die hun voorraad van een duur artikel (thee) aanvulden door die te vermengen met een minder duur ingrediënt (rijst) is dit nu een topdrank in Japan. De combinatie van groene thee en zoete, nootachtige gepofte rijst wordt wereldwijd populair.

READ MORE

Worteltaart met een chai twist

Onze vrienden bij Barú hebben dit prachtig receptje voor wortelcake bedacht en wij mochten het van hen ook met jullie delen. De uitleg op de afbeeldingen is in het Engels maar hebben wij voor jullie vertaald!

Dit receptje is een uitstekende afsluiter voor een feest diner, dus ideaal voor deze tijd van het jaar!READ MORE

Loading new posts...
No more posts