Thee advent kalender

Een leuk cadeau ideetje of ook gewoon tof om te maken voor jezelf: een advent kalender gevuld met thee. Het concept is simpel: vul 24 van onze individuele theezakjes met thee van jouw keuze. Wij kozen voor een paar verschillende soorten zodat elke dag een verassing is, maar je kan het ook gewoon bij 1 soort houden. Vervolgens maak je 24 doosjes, zakjes of envelopjes uit papier (of ga eens langs bij de AVA as je geen inspiratie hebt!) waarop je nummertjes plakt met een label machientje. Wij kozen voor kleurrijke envelopjes (met dank aan het Flow papierboek), en gebruikten washi tape om de envelopjes in de vorm van een kerstboom aan de muur te hangen. En voila, het is al klaar, nu is het alleen nog afwachten tot 1 december om de eerste te mogen opendoen!

Stap 1

Vul 24 individuele theezakjes met thee naar keuze. We hebben hier voor 24 gekozen, maar er zijn ook advent kalenders van 25 dagen (1 december tot en met kerstdag) of van 28 dagen (de volle 4 weken van de advent). De keuze is volledig vrij!
thee advent kalender 2

Stap 2

Om onze envelopjes te plooien gebruikten we papier uit het Flow papierboek, dat is een boiek dat 1x per jaar uitkomt vol leuke papieren hebbedingetjes zoals briefpapier, envelopjes etc. Je kan ook gewoon origami papier gebruiken, en het hoeven zelfs helemaal geen envelopjes te zijn. Maar als je toch ons voorbeeld wil volgen, vind je de plooi instructies hier: http://www.ohcrafts.net/paper-origami-envelope.php (tip: vraagt wat hulp aan je huisgenoten, samen plooien is leukere dan alleen!)
thee advent kalender 3

Stap 3

Niet vergeten, voeg labels toe om de dagen aan te duiden. Wij kozen voor een dymo labelmakertje, maar je kan de nummertjes ook gewoon op de envelopjes schrijven.
thee advent kalender 4

Resultaat – thee advent kalender

En de laatste stap: hang de envelopjes op in de vorm van een kerstboom. Met deze goudkleurige washi tape (kijk in de Hema of Action voor leuke en goedkope tape) gaven we de kalender nog een extra feestelijke toets.
thee advent kalender resultaat