Matchachocolade- en gembertiramisu

Waarom koffie nemen als je thee hebt ? Vooral als je chocoladethee en Matcha kunt gebruiken. In deze heerlijke twist van de traditionele tiramisu zijn de thee-aroma’s met de romige mascarpone een traktatie, en de gember geeft een extra lekkere kick.

Benodigheden voor 6-8 personen :

  • 150 ml water
  • 1 verpakking After Eight Chocoladethee
  • 250 gr gewone cake of Matchacake
  • 2 eieren
  • 3el cassonadesuiker
  • 1/2 tl vanille-extract
  • 500 gr mascarpone
  • stukje gember
  • Ter garnering : chocoladepoeder

1 Giet het afgemeten water in een kleine pan en breng het aan de kook. Zet de pan van het vuur en voeg 1 el After Eight thee toe. Laat 15 minuten trekken en zeef daarna

2 Snij de cake in stukken van 8×2 cm, als lange vingers. Doop elke vinger in het theemengsel, leg ze dan in rijen in een schaal en giet nog wat van de resterende thee erover.

3 Klop de dooiers met de suiker en het vanille-extract licht op. Roer er dan de mascarpone doorheen en de fijngehakte gemberstukjes.

4 In een aparte kom klop je de eiwitten tot zachte witte pieken. Klop een derde van de eiwitten door het mascarponemengsel en spatel dan voorzichtig de rest erdoorheen. Schep dit mengsel over de natte cake in de schaal.

5 Bestuif met cacao en strooi eventueel nog wat Matchapoeder daar overheen, dek af en zet minimaal een uur in de koelkast.