Chai thee

Hoe maak je Masala Chai latte?

Nu de dagen heel wat korter zijn en de temperatuur gevoelig gedaald, is het ideaal weer om een lekker warme masala chai latte te leren maken

Chai is een heerlijk drankje die we in Indië ontdekten. Het wordt er vaak ‘s morgens gedronken en wordt daar gewoon gemaakt door zwarte thee in melk te koken met samen met kruiden en voldoende suiker.

Wat wil ‘Massala Chai’ zeggen?

 

In veel talen is chai eigenlijk gewoon het woord voor thee. Masala is een kruidenmengeling. Dus samen vormt Masala Chai het voor ons gekende drankje. Andere benamingen zijn ook ‘Chai Latte’ of ‘Chai Thee’ (wat dan vertaalt als ‘thee thee’ 😉 )

Hoe maak je Masala Chai op traditionele wijze?

Ingrediënten

  • Zwarte thee, best een zwarte thee met sterke smaak, zoals Assam.
  • Kruiden, traditioneel wordt gember en kardemon gebruikt, maar ook deze kruiden worden vak toegevoegd:kaneel, steranijs, kruidnagel, peper, nootmuskaat etc. Of gebruik onze zwarte thee infusie met chai kruiden: dit is een losse thee waar de typische chai kruiden al in vermengd zijn: Spicy chai of de groene versie: Green chai.
  • Melk
  • Suiker of elk andere soort zoetstof (tip: probeer eens gecondenseerde melk)

Bereidingswijze – Heel simpel: gooi alles samen, breng aan de kook, giet door een zeef, serveer warm!

Nog net iets rapper?

Als je geen kookvuur bij de hand hebt kan je ook gewoon onze ‘Spciy Chai Latte‘ mix gebruiken: een heerlijke combinatie van zwarte thee, specerijen en vanille in poedervorm. Enkel nog jouw keuze van warme melk toevoegen en je Chai Latte is klaar!

 

Ontdek Spciy Chai Latte

Chai is een heerlijk drankje op basis van thee, melk, kruiden en suiker. De perfecte opwarmer bij koude dagen. Ontdek hier hoe je zelf een chai latte maakt!