Hoe maak je bubble tea?

Je hebt het misschien al gezien in grote steden: bubble tea is al een tijdje een hype! De kleurrijke drankjes zorgen niet alleen op vlak van smaak voor een leuke beleving, maar ook op basis van textuur: door de tapioca balletje die erin gedaan worden. Maar wist je dat je dit ook thuis kan maken?

Oorsprong

Klassieke bubble thee of ‘boba’ thee is afkomstig uit Japan en wordt traditioneel gemaakt met zwarte thee , tapioca parels en gecondenseerde melk. Er bestaan ondertussen al veel kleurrijke en moderne varianten met én zonder melk, maar steeds gebaseerd op thee en met toevoeging van tapioca parels voor de typische bubbels.

Recept

  • Zwarte thee (zie enkele suggesties hieronder): 1 theelepel per kopje
  • Tapioca parels (koop ze online!)
  • Gecondenseerde melk
  • Ijsblokjes

Zwarte thee bij Mi Gusto:

Werkwijze:

  1. Maak de thee volgens de klassieke wijze: kook het water, voeg 1 theelepel losse thee toe per kopje en laat minstens 10 min trekken voor een volle smaak. Tip: de thee kan je ook op voorhand al klaar maken en koel bewaren.
  2. Giet de thee door een zeef en laat afkoelen als je ze vers maakte.
  3. Kook de tapioca parels: bij de meeste varianten moet je toch op 30 min rekenen om de parels voldoende te garen. Regelmatig roeren is belangrijk om te voorkomen dat de parels samenkleven. Giet af en spoel met koud water.
  4. Neem je glas en strooi een handvol van de gekookte parels in, vervolgens het glas helemaal opvullen met ijs en een kopje van de gekoelde zwarte thee. Ten slotte vul je het glas op tot de rand met de gecondenseerde melk.
  5. Je drankje is klaar! Geniet ervan.