Groene thee mojito
Tegenwoordig experimenteren steeds meer cocktailbars met thee omdat de mogelijkheden van thee eindeloos zijn door zijn vele soorten en smaken. De trend komt overgewaaid uit Japan, waar bartenders al langer thee gebruiken in hun cocktails.
Hier stellen we je een groene thee Mojito voor. Zeer simpel en met behulp van ingrediënten die je waarschijnlijk bij de hand hebt, zoals groene thee, verse limoenen, verse muntblaadjes, baby rucola en ruwe suiker (je kan ook agave of stevia gebruiken voor een suikervrije versie).
Maak dit recept per glas of per kan voor een feestje. En voor degenen die geen alcohol drinken, laat de rum achterwege voor een verfrissende mocktail.
Wat heb je nodig?
- 1 à 2 verse limoenen in partjes
- 4 blaadjes verse munt + een paar extra voor garnering
- 4 blaadjes baby rucola
- 1 eetlepel suiker (hier gebruiken we rietsuiker maar kies je favoriete zoetstof)
- 1/2 kopje gebrouwen groene thee, gekoeld – wij gebruiken graag onze Aloë vera/Bosbes infusie
- 30 ml witte rum
- Crusched ice
Hoe maak je de Mojito?
- Gebruik voor deze cocktail een stevig longdrink glas met dik glas om in te muddlen (kneuzen/stampen). Je moet namelijk goed muddlen om alle smaken te mengen, belangrijk dat je hier een goed glas voor hebt. Zet ook al vast een vol glas met crushed ice klaar.
- Kneus/stamp de limoenpartjes, munt, rucola en suiker tot de aroma’s vrij komen.
- Voeg nu de witte rum en vul je glas tot ongeveer ¾ met crushed ice
- Roer met een lange lepel alles door elkaar zodat het goed mengt. Let erop dat de limoentjes en de munt mooi zweven in je glas en niet onderin blijven liggen.
- Top nu de cocktail af met koude groene thee
- Garneren met extra crushed ice en een kroontje munt.
Ben je niet zo’n doe-het-zelver? Ga dan zeker eens langs in een van België’s beste cocktail bars en vraag naar hun thee cocktail creatie van het moment.
Enkele aanraders: Sips, Nine en Josephine’s in Antwerpen, Jigger’s en Limonada in Gent, De Professor en Mattiz in Leuven, 5th Avenue en Café Latino in Hasselt, Sphinx in Brussel,…