DIY Tea blends

Thee is geweldig voor een heerlijk ontspannen momentje. Maar misschien vind je in ons assortiment net niet wat je zoekt? Of wil je graag iets uniek, waar je mee kan uitpakken, en zelfs als een cadeautje kan geven? Waarom niet je eigen theemelange maken? Hiermee maak je dit ontspannen momentje ook nog eens leuk en interessant. Je kunt een assortiment tea blends maken die het beste bij jouw smaak passen.

Gezonde traktatie

Thee is goed voor lichaam, geest en ziel. Door ingrediënten te selecteren omwille van de gezondheidsvoordelen die ze bieden kan je jouw blend op maat van jouw noden maken. Kruidenthee is van nature gevuld met antioxidanten. Verhoog je inname van antioxidanten door jouw favoriete kruiden toe te voegen aan een standaard witte of groene thee. Van gember wordt soms gezegd dat het helpt bij de spijsvertering, maar het smaakt ook gewoon heel lekker, dus voor de liefhebbers raden we een stevige dosis gember in je blend aan. Hoe dan ook, zet de koffie neer en voeg in plaats daarvan een afternoon tea-ritueel toe aan je leven.

Losse thee steekt er bovenuit

Theezakjes zijn handig, maar de kwaliteit van de thee is veel minder krachtig dan die van losse thee. Met uw eigen thee melange haalt u meer smaak uit elk kopje. Losse theebladeren blijven langer vers en geven een complexer smaakprofiel. Bovendien, als de bladeren voor de tweede keer doordrenkt zijn, kunnen ze zelfs beter smaken dan de eerste. Het gezegde luidt: ‘De eerste schenk thee is voor je vijand en de tweede is voor je vriend’. Ten slotte is losse thee ook veel duurzamer: veel minder verpakking.

Lekker Vintage

Voeg een vintage sfeer toe aan je keuken met blikken of potjes thee. Zelfgemaakte melanges zijn het perfecte excuus om je keuken te versieren met schattige glazen voorraadpotten gevuld met kleurrijke thee blends.

Lente in je kopje

  • 4 kopjes witte thee
  • 2 kopjes kamillebloemen
  • 1 kopje rozenbottel & Hibiscus
  • 1 kopje Lavendelbloesem

Hier is een leuk recept om je nieuwe hobby mee te starten. Dit recept levert een bloementhee op die perfect past bij verse lenterecepten. Voeg een beetje rozenwater toe om de bloemen nog meer te benadrukken!

Een attent geschenk

Komt er een speciale gelegenheid aan en heb je geen idee wat voor cadeau je moet kopen? Een zelf gemaakte blend is perfect voor elke gezondheidsfanaat. Laat ze zien dat je om ze geeft met een gezellig kopje thee. Het kan natuurlijk wat tijd kosten en experimenteren om die perfecte blend voor die ene speciale persoon te maken. Het is een perfect excuus om je huis te vullen met een verscheidenheid aan losse bladthee waar je bij elke gelegenheid van kunt genieten. Denk na over de gezondheidsvoordelen die je geschenk zou kunnen brengen. Kamille is bijvoorbeeld perfect om iemand te helpen ontspannen die zich gestrest of angstig voelt.

Ook leuk voor kinderen

Het is vaak moeilijk om kinderen genoeg water te laten drinken, zonder naar zoete sapjes of andere dranken te grijpen. Thee is een perfect alternatief.Als je ze laat helpen met het maken van hun favoriete blend, krijg je gegarandeerd een enthousiaste kleine thee fanaat in huis. Vergeet wel niet om geen standaard thee te gebruiken als basis voor een blend voor kinderen: ook groene thee bevat caffeine, dus ga liever voor rooibos of hibiscus als basis voor de kleinsten. Maak ook eens een ijsthee van hun eigen blend, voor nog meer thee plezier!