DIY koffie scrub

Om deze zomer een mooi egaal bruin kleurtje te krijgen is scrubben zeker een must. Het is zeer eenvoudig om zelf een scrub te maken en meestal heb je alle ingrediënten al in huis! Je kan zowel met koffie als thee scrubs maken, hier maken we een zout scrub met koffie voor het lichaam. Deze koffie scrub is bovendien ook nog eens ecologisch verantwoord, want je gebruikt een restproduct die anders gewoon weggegooid wordt!

 

koffie-scrub-ingredienten

 

Deze DIY koffie scrub is een natuurlijk, en ook goedkoop, wondermiddeltje voor een zachte gehydrateerd huid, bovendien is ze ook nog eens actief tegen cellulitis. Het voordeel van koffie in een scrub is namelijk dat de cafeïne uit de gemalen koffiebonen de vetafbraak in vetcellen stimuleert en de bloedsomloop stimuleert, dit zorgt voor zichtbare vermindering van cellulite bij regelmatig gebruik. Samen met het zout zorgt de ruwe koffiedik voor een natuurlijke exfoliatie van de huid, verder hydrateert de olijfolie de huid, met een babyzicht velletje als resultaat. Met als bonus een zalig zoete mokka geur.

 

Koffie zout scrub recept

Ingrediënten:

  • 2 eetlepels grof zeezout
  • 1 eetlepel koffiedik
  • 1 eetlepel olijfolie or zoete amandelolie

 

Instructies:

Meng alle ingrediënten in een kommetje, en je koffie scrub is al klaar! Neem het mee onder de douche en scrubben maar 🙂 Breng het met ronddraaiende bewegingen aan op een vochtige huid.

Maak een klein beetje om direct te gebruiken of vermenigvuldig de hoeveelheden in dit recept voor een grotere portie, die kan je ongeveer een week in de koelkast bewaren.

 

koffie-scrub-resultaat

 

Opgelet, deze scrub is te grof voor gezicht en kwetsbare huid zoals de decolleté. De anti-cellulitis werking is oppervlakkig: om cellulitis echt weg te krijgen combineer je deze scrub best met voldoende lichaamsbeweging en veel kruiden thee!