Barista opleiding

Je bent nooit te oud om te leren, en al zeker niet om te perfectioneren. Dat hadden wij in ons achterhoofd toen we vorig jaar meededen aan een Facebook wedstrijd van Debic. De mooiste creatie met hun slagroom zou een Barista opleiding in eigen zaak winnen. Eén foto van een heerlijke warme chocolademelk met slagroom en heel wat support van onze Facebook vrienden verder hadden we de overwinning op zak!

Het heeft uiteindelijk nog bijna een jaar geduurd om georganiseerd te krijgen (drukke agendas…), maar vorige week was het uiteindelijk zover.  Leraar van dienst was Jan Vervack , culinary advisor bij Friesland Campina. Hij heeft ons een volledige uiteenzetting gegeven over verschillende soorten melk, het verschil tussen verse melk en UHT melk, en verder leerden we ook over de Nutroma opschuimmelk die samen met Peter Hernou, wereldkampioen in latte art, werd ontwikkeld.

Na de theorie kwam de praktijk, waarin onze technieken voor het opschuimen van melk en de verschillende bereidingen wat bijgeschaafd werden. We waren blij om te horen dat er aan onze basistechniek niets mis was (en we dus jullie niet al jaren slechte koffie voorschotelen), maar we hebben die technieken toch nog wat verfijnd. Speciale aandacht was er voor de latte macchiato, de basis cappuccino en ten slotte hebben we ook nog eens een poging kunnen doen tot latte art.

Laten we zeggen dat we de hartjes nog wat achterwege laten, maar dat de latte macchiato en de cappuccino nu helemaal op punt staan. Dan blijft de vraag: wie komt proeven?

Hierboven alvast wat foto’s, we demonstreren graag zelf wat we geleerd hebben in de winkel!